Næser

Her har vi samlet regeringens næser……..

Har vi overset en af de utallige næser , så skriv til os…….


 

Udviklingsbistanden.

26. februar 2016.
Folketingets Finansudvalg har besluttet at give regeringen en såkaldt næse for ikke at lytte til et flertal i Folketinget og sløjfe besparelser på udviklingsbistanden. Det skriver netavisen Altinget.

Det er Socialdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet, De Radikale, SF og De Konservative, som kritiserer regeringen for den samme sag, som udenrigsminister Kristian Jensen (V) tidligere på måneden også fik en næse for.

– Vi giver regeringen en næse for ikke at have sikret sig flertal i Folketinget for den nedskæring i udviklingsbistanden, man lavede sidste år, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, til Altinget.

Sådan lyder kritikken:

“Socialdemokratiets, Enhedslistens, Alternativets, Radikale Venstres, Socialistisk Folkepartis og Det Konservative
Folkepartis medlemmer af udvalget finder det kritisabelt, at regeringen har siddet et folketingsflertal overhørigt i sagen om nedreguleringen af udviklingsbistanden i 2015. Partierne opfordrer regeringen til fremadrettet at sikre sig, at den har et flertal i Folketinget bag sig, før den gennemfører denne type omfattende budgetreguleringer.”

Kristian Jensen får regeringens første næse:
Et bump på vejen

Den 2. februar 2016
Et flertal i Folketingets udenrigsudvalg bestående af Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Det Konservative Folkeparti har tirsdag eftermiddag vedtaget at give udenrigsminister Kristian Jensen (V) en næse.

Det skete ved at vedtage en såkaldt beretning, der uddeler en kraftig kritik af ministeren.

Størrelsen på næsen, som han fik for at ignorere et beslutningsforslag fra SF om at droppe besparelserne på udviklingsbistanden, beskrives af SFs medlem af udvalget, Holger K. Nielsen, som ”kæmpestor”.

Udenrigsministeren var bortrejst i dag, og det var derfor Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, der tog imod næsen.

– Det tager vi til efterretning. Vi er uenige i begrundelsen. Vi synes det var direkte uansvarligt at gå ud og bruge 1,4 milliard kroner i december sidste år i lyset af den økonomiske situation, Danmark er i, siger han.

Kilde: http://nyheder.tv2.dk/2016-02-02