Politik

Den sande Venstre politik

( Under redigering)

Leder i EkstraBladet 29. juni 2013.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/article2025874.ece

En bagatel af 12 milliarder

VENSTRE ved du ikke, hvor du har. I hvert fald har partiet på det seneste ændret politik på forbløffende mange områder.

PARTIFORMAND Lars Løkke Rasmussen var tidligere helt afvisende over for brugerbetaling hos egen læge. Nu synes han, at den er en overvejelse værd.

NÆSTFORMAND Kristian Jensen trumfer ved at lufte ideen om brugerbetaling for behandling på sygehuse og skadestuer. Han siger til MetroXpress, at vi skal have en ’åben og fordomsfri debat’ om emnet.

FOR 14 DAGE siden mente Venstre, at man skulle overveje brugerbetaling på uddannelse. Den tanke blev hurtigt skudt ned af partitoppen; men vi vil kunne bære chokket, hvis Kristian Jensen om nogen tid synes, at vi også skal have en ’åben og fordomsfri debat’ om den sag.

VENSTRE har opdaget, at det vil have nulvækst i den offentlige sektor. Da antallet af ældre vokser i de kommende år, vil staten i årene frem til 2020 få en ekstraregning på 11,3 milliarder til plejehjem med mere. Hvis ikke velfærden skal beskæres voldsomt, skal de penge findes et andet sted.

KRISTIAN JENSEN er meget lidt konkret, når han skal forklare, hvor pengene helt præcis skal komme fra; men det handler om effektiviseringer for en bagatel af 12 milliarder kroner.

’DER ER MASSER af steder, man kan finde de penge’, bedyrer han i Berlingske.

HER ER DER så plads til en kort, eftertænksom pause.

VENSTRE havde regeringsmagten i en halv snes år, og i Lars Løkkes tid som statsminister satte han en imponerende verdensrekord med hensyn til skattetryk.

HVORFOR pokker hentede Venstre ikke de mange rare milliarder dengang, når de nu er så nemme at finde?

********************
Løkkes skjulte plan

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2023012.ece

*****************************

Bog: Regeringen beordrede belastende oplysninger slettet
http://www.information.dk/245566

****************

http://ae.dk/analyser/overbetaling-af-private-hospitaler-paa-over-900-millioner-kroner

http://blogs.jp.dk/skarptfravenstre/2013/06/09/brugtvognsforhandleren-fra-gr%C3%A6sted-vender-tilbage/

For man kan faktisk kun undre sig over – viser det sig – at Lars Løkke Rasmussen har gjort “økonomisk ansvarlighed” til sit politiske varemærke, for kendsgerningerne er jo, at han har spadseret fra underskud til underskud i sit efterhånden lange politiske liv.

Det begyndte alt sammen i de glade formandsdage i Venstres Ungdom tilbage i 80’erne.

På falderebet af den unge venstreløves formands periode, fik Lars Løkke Rasmussen den ide, at han skulle opstilles til Europaparlamentet.

Efter en forbitret valgkamp blev Lars Løkke Rasmussen en af de store tabere.

Nok så problematisk var det imidlertid at han efterlod et stort underskud på omkring 200.000 kr. til den nye formand. Det var man ikke begejstret for i Venstre dengang.

At en evindelig uorden i økonomiske forhold, følger Lars Løkke Rasmussen, som en skygge overalt hvor han færdes, får man vished for ved at spole tilbage til 1994. Det år, hvor Lars Løkke Rasmussen vælges til folketinget, for første gang.

Lars Løkke Rasmussens kampagneleder bliver senere fyret af Liberalt Oplysningsforbund, efter at revisionen afslører et underskud på op til en million kr. Der i blandt et indirekte tilskud til Lars Løkke Rasmussens valgkamp på 30.000 kr.

Næste ophold på vores vej igennem Lars Løkke Rasmussens mange underskud, relaterer sig til hans tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt.

Hans sidste år som amtsborgmester ender med et kæmpe underskud på 155 millioner kr.

Senere har Lars Løkke Rasmussen frejdigt erklæret at: ” Det var et helt åbent forløb. Alle vidste det.”

En fattig trøst for skatteyderne i Frederiksborg Amt, der kom til at hænge på regningen.

Lars Løkke Rasmussens løsagtige omgang med skatteydernes penge som sundhedsminister kom frem i forbindelse med den såkaldte privathospitalssag. Hvor Lars Løkke forgyldte de private hospitaler med overpriser på 25 procent.

Hans senere forsøg på at bagatellisere sagen, når han sagde, at der ‘kun’ var tale om 100 millioner kr., virkede ikke heldigt, når det kom fra en venstreminister, som har beskyldt sine modstandere for manglende respekt, for skatteborgernes penge.

Sundhedsøkonomer har i øvrigt påpeget at tallet snarere var 940 mio. kr.

Nogle vil nok mene at Lars Løkke Rasmussens underskudsforretning i finansministeriet – hvor han sad fra 2007 til 2009 – ikke var selvforskyldt, men at problemerne kom udefra.

Bundlinien viser imidlertid, at vi med Lars Løkke Rasmussen som finansminister bevægede os fra en lang periode – på 10-15 år – med store overskud på de offentlige budgetter, i størrelsesordenen 40-80 milliarder kr. om året – til store underskud i størrelsesordenen 60-80 milliarder kr.

Skattestop og skattelettelser udhulede i høj grad de offentlige budgetter – og har medvirket til de store underskud.

Lars Løkke Rasmussen kunne derefter drage videre til statsministeriet, hvor han præsenterede sig som “Lille Lars fra Græsted”.

Mere passende kunne han måske have kaldt sig:” Brugtvognsforhandleren fra Græsted.”

Og man kan roligt konstatere at hans tid i statsministeriet ikke forandrede meget.

Da offentligheden blev præsenteret for Løkkes sidste finanslovsforslag, som statsminister – gældende for 2012 – var det med et budgetteret underskud på 84 mia. kr.

Når Lars Løkke Rasmussen – som leder af oppositionen – sætter stram økonomistyring og balance på budgetterne op som sine klare politiske mål, er hans historiske meritter bestemt ikke prangende.

Og så ikke et ord om bilagssagen.

Lillian Mossin-Langgaard · Topkommentator · Nykøbing Mors Handelsskole
Jamen forstå det da.Vænstre må gerne snyde.
Deres vælgere vil bare lukke virkeligheden ude.
Det gøres bedst ved at påpege andre brådne kar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Please enter the Biggest Number