Løftebrud

Regeringen forbereder det danske folk på en masse løftebrud med baggrund i finansminister Claus Hjort Frederiksens "politiske kasse eftersyn".

Regeringen forbereder det danske folk på en masse løftebrud med baggrund i finansminister Claus Hjort Frederiksens “politiske kasse eftersyn”. Tegning Roald Als, Politiken

 

Her oplister vi den smalle Venstre regerings løftebrud.

Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris. Hvis jeg skal være statsminister, skal jeg have plads til at føre min politik ud i livet“, sagde Løkke under valgkampen……….

 • LLR 11.06.15 på News:
  “- Når jeg siger, at vi ikke skærer i dagpengene, ikke skærer i førtidspensionen og ikke skærer i kontanthjælpen, så kan man regne med det (…) Hvis man er på den helt rene kontanthjælp og ikke modtager andet, og samtidig får glæde af de skattelettelser, som vi gerne vil give, så er der ikke noget problem.” Den 22. oktober 2015 skærer Venstre regeringen i dagpengene. Der bliver indført 3 karensdage årligt og dimittendsatsen for ikke forsørgere nedsættes fra 82% til 71,5% af dagpengesatsen. Selv Kristian Thulesen Dahl (DF) siger det er en reduktion af dagpengene på DR1’s udsendelse “Borgen” i dag.
 • Løkke lovede »permanent« håndværkerfradrag: Nu skifter Venstre kurs. Når aftalen om håndværkerfradraget udløber i 2017, vil Venstre ikke længere garantere en forlængelse. Lars Løkke Rasmussen lovede ellers en »permanent« ordning i vinter. (Politiko 21. oktober 2015)

 • Med et forslag om lavere kontanthjælp for unge lægger V-regeringen op til at gøre det modsatte af, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lovede før valget, skriver Jyllands-Posten.- Vi har ingen planer om at skære i kontanthjælpen, sagde han midt i valgkampen til DR.Få dage inden danskerne satte deres kryds, gentog Løkke garantien på TV 2 og fastslog, at “jeg vil ikke skære i kontanthjælpen”.(Det er et forslag 17.10.2015)
 • Lars Løkke lovede før valget der ikke bliver skåret i penge til klimaforbedringer: Tror du ikke, der er en masse vælgere, der føler sig snydt, hvis de har stemt på Venstre i tillid til, at man vil modvirke klimaforandringer? Ud fra det Løkke sagde, ser det så ikke underligt ud, at I vil spare 340 millioner kroner på det her område.– Jamen, vi sparer måske 340 millioner på et område, men tilfører så 800 millioner på andre grønne områder, så at vi laver en omprioritering fra den ene regering til den anden kan ikke komme som en stor overraskelse. Men de kan jo glæde sig over, at vi tilfører penge samlet set på området.
 • Venstre lovede før valget, at patienter henvist til ambulant behandling skulle kunne tage direkte på privathospital efter 0 dages ventetid i stedet for SR-regeringens 60 dages garanti. Men forslaget er ikke på regeringens dagsorden foreløbig, forklarer sundhedsminister Sophie Løhde. Kilde: www.altinget.dk

 • Lovede 5000 jobs, Men det tal har ikke meget med virkeligheden at gøre.
  Sådan siger skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre til tv2. dk om den boligjobordning med 5000 medfølgende arbejdspladser Lars Løkke igennem hele foråret og valgkampen lovede at genindføre, hvis han blev statsminister. Kilde: Ritzau og Ekstra Bladet 18. august 2015
 • Er der et løftebrud på vej? Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har inden valget lovet, at han ikke vil være med til at røre ved dagpengesatserne – og de tre lækkede dagpengemodeller indeholder alle en reduktion af netop dagpengesatserne.
  Det kan DR Nyheder afsløre.
 • Alle randzoners moder tøver nu med at indfri de dyrebare løfter til traktorbøllerne – hvad er den af, Eva Kjer Hansen – er du på vej med nok et løftebrud?
 • BORGMESTER: FÆRGEPRISER SKAL SÆNKES – Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) har skabt uro på de danske øer, efter at han har sået tvivl om, om færgepriserne sænkes. Ministeren slog ellers som formand for Folketingets udvalg for landdistrikter og øer på tromme for, at indføre det såkaldte landevejsprincip. Derfor vil det komme bag på Fanøs borgmester, hvis ikke det er med i et kommende finanslovsudspil. Med de udmeldinger, som kom før sommer, er jeg ret sikker på, at det bliver en del af udspillet. Ellers vil jeg næsten betragte det som et løftebrud. (DR TTV side 169 – 10.august 2015)
 • Kommune aftale med KL. Op af hatten kom et krav om en omstillingspulje i kommunerne på 1% fra finansministeren. Venstre fortalte vælgerne i valgkampen, der IKKE vil ske nedskæringer på det sociale område. Der afsættes 2,5 mia kroner i en omstillingspulje, som et kompromis tilbageføres hovedparten til kommunerne i 2016, men regeringen beholder 500 mill. kroner til egne formål.
 • EU-borgere må godt få børnecheck – Selvom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kritiseret den forrige regering for at udbetale børnecheck til EU-borgere efter kort ophold i Danmark, følger Venstre-regeringen nu samme kurs, skriver Jyllands-Posten.
 • Den nye klimaminister Troels Lund Poulsen allerede måttet tåle både hån, spot og latterliggørelse, fordi han straks efter at have sat sig i stolen kunne meddele, at der alligevel ikke blev noget af opgøret med den såkaldte PSO-afgift, som de blå før valget havde lovet.
 • Efter at Venstre sidste år gik hårdt til den daværende SR-regering, fordi den fulgte EU-lovgivningen og derfor accepterede, at EU-borgere på kortere ophold i Danmark kan få børnecheck, er det nu Venstre, der får smæk for det, Konservative kalder en kovending. Venstre vil nemlig ikke længere kæmpe for et optjeningsprincip ved EU-Domstolen.

Har vi overset et løftebrud, så kontakt os på post@avisen-b.dk

 

linedans